Πεθαίνεις για καφέ; O Mike Brown σου βρήκε ρόφημα!
Πεθαίνεις για καφέ; O Mike Brown σου βρήκε ρόφημα!
«Αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος καφές για το πρωινό ξύπνημα. Αυτός δεν είναι ένας καφές που μπορείς να βρεις στα ράφια του συνοικιακού καταστήματος. Δεν θα τον βρεις στην τοπική καφετέρια ή σε κάποιο “αδελφίστικο” Starbucks. Το Death Wish είναι ο σκούρος οργανικός καφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης στον κόσμο. Αυτός ο καφές δεν είναι για τους αδύναμους. Εμείς πάντως σε προειδοποιήσαμε».
Να την πεις ανόητη, να την πεις ομοφοβική, να την πεις ενοχλητική για το στυλάκι της (μα, δε σου ‘ρχεται αυτομάτως να απαντήσεις «τσου, ρε Λάκηδες, που με προειδοποιήσατε κιόλας»;) Πες την ό,τι θες ελεύθερα, αυτή πάντως είναι η διαφήμιση, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του gr.celebrity.yahoo.com και μ’ αυτή προφανώς προσελκύει πελατεία «ο δυνατότερος καφές του κόσμου». Με σήμα …απειλητικές νεκροκεφαλές και χιαστί κόκαλα και με ένα όνομα που δε μασάει –και καλά– να επικαλείται το θάνατο, ο Death Wish Coffee πουλιέται πανάκριβα (ένα σακουλάκι 323 γρ. έναντι 19.99 δολαρίων) μέσω διαδικτύου.
Υποθέτοντας μάλλον ότι διάφοροι wannabe πολύ-σκληροί-για-να-πεθάνουν τύποι αυτού του μάταιου κόσμου θα μπορούσαν να αποδειχτούν μελλοντικα πρώτης τάξης πελατάκια, ο Mike Brown αποφάσισε να εγκαταλείψει το μικρό νεοϋορκέζικο café όπου δούλευε για χρόνια ως υπάλληλος και να ανοίξει τα φιλόδοξα φτερά του με μια παντελώς δική του πατέντα. Μετά από πειράματα, διασταυρώσεις, καβορντίσματα και σεβόμενος πάντα το δίκαιο εμπόριο -όπως τονίζεται στην εταιρική σελίδα- το 2011 οι πρώτοι Death Wish καφέδες ήταν γεγονός. Με το λανσάρισμά τους ως «οι καφέδες που περιέχουν 200% περισσότερη καφεΐνη από οποιονδήποτε άλλο καφέ του κόσμου» και με το προκλητικό/αντισυμβατικό branding που ενδύθηκαν, έγιναν γρήγορα talk-of-the-town και τα δημοσιεύματα από τα mainstream media ήταν πλέον θέμα χρόνου: time, mtv, huffington post, cnbc, yahoo αναφέρθηκαν στον αξιοπερίεργο καφέ με σήμα το κρανίο. Πρώην barista, μάλιστα, των Starbucks που δοκίμασε το προϊόν έγραφε στο «Time»: «Είναι ένας πραγματικά πολύ δυνατός καφές αλλά η ένταση που σου προσφέρει είναι βραχυπρόθεσμη. Μακροπρόθεσμα αισθάνεσαι κουρέλι, σαν να έχεις σκάψει μερικά χωράφια!»
Δεν ξέρουμε αν επίσημα εμπορικά τμήματα κολοσσών θα δέχονταν ποτέ πως ένα ρόφημα με packaging «Δηλητήριο» και τη λέξη «Θάνατος» στο όνομά του μπορούσε να πιάσει, αλλά στην περίπτωση του Death Wish Coffee επιβεβαιώνεται ότι καμιά φορά το καλύτερο μάρκετινγκ είναι το αντι-μάρκετινγκ.