Ήταν το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πρωτοφτιάχτηκε ο Nescafé ως στιγμιαίο παγωμένο ρόφημα, το οποίο έμελλε να ταυτιστεί με την ελληνική κουλτούρα.
Ήταν το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πρωτοφτιάχτηκε ο Nescafé ως στιγμιαίο παγωμένο ρόφημα, το οποίο έμελλε να ταυτιστεί με την ελληνική κουλτούρα.
Ένας χώρος αφιερωμένος στον Nescafé Frappé, εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από 60 χρόνια, στη ΔΕΘ δηλαδή, θα φιλοξενείται κατά τη διάρκεια της φετινής 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (9-17 Σεπτεμβρίου). Ενας χόρος αφιερωμένος στην ιστορία μιας ελληνικής …πατέντας που θα άλλαζε για πάντα τις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών.
O ειδικά αφιερωμένος και πρωτότυπος αυτός χώρος, θα προσφέρει μία εισαγωγή στην ιστορία και την πορεία του αγαπημένου μας ροφήματος, θα παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες από τη στιγμή της εφεύρεσής του, θα εξηγεί την παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ και θα αναφέρεται στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν. Σπάνιο συλλεκτικό υλικό, χαρακτηριστικές διαφημίσεις της μάρκας, μοναδικά αφιερώματα και ιδιαίτερες εκπλήξεις θα περιμένουν τον επισκέπτη, ενώ στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar, στο οποίο ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την αυθεντική εμπειρία ενός παγωμένου Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι!
Με αφορμή τα 60α γενέθλια του Nescafé Frappé, ο Nescafé συνεργάζεται με τη ΔΕΘ – HELEXPO, τον εθνικό και μεγαλύτερο εκθεσιακό φορέα της χώρας, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο σε αυτήν την πραγματικά απροσδόκητη εφεύρεση, που άλλαξε για πάντα τα καλοκαίρια μας και έκτοτε μας φέρνει κοντά και μας χαρίζει μοναδικές στιγμές απόλαυσης!
Για την ιστορία: Η δημιουργία του φραπέ ήταν εντελώς τυχαία. Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Nestle στην Ελλάδα, Γιάννης Δρίτσας, παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ. Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του περιπτέρου, συνήθιζε να πίνει Nescafé που ήταν στιγμιαίος καφές και παρασκευαζόταν από τη Nestle. Σε ένα διάλειμμα, θέλησε να πιει τον αγαπημένο του καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.
Mε το καλαμάκι και το σέικερ ως «σήματα κατατεθέντα», ο καφές φραπέ απέκτησε το δικό του λεξιλόγιο και το δικό του life style, ταυτίζοντας για πάντα το όνομά του με την ελληνική κουλτούρα.
ΠΗΓΗ: cnn.gr | wikipaidia.org