Μια ανάρτηση στην επίσημη γερμανική σελίδα της Nutella στο Facebook ήταν αρκετή για να… σημάνει παγκόσμιος συναγερμός στους «φανατικούς» καταναλωτές της συγκεκριμένης πραλίνας φουντουκιού.
Μια ανάρτηση στην επίσημη γερμανική σελίδα της Nutella στο Facebook ήταν αρκετή για να… σημάνει παγκόσμιος συναγερμός στους «φανατικούς» καταναλωτές της συγκεκριμένης πραλίνας φουντουκιού.
Στο post η εταιρεία ενημέρωνε, σύμφωνα με το CNN.gr, για μια μικρή μετατροπή στη συνταγή βάσει της οποίας παράγεται το παγκοσμίως αγαπητό προϊόν, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι με την προσθήκη γάλακτος σε σκόνη αυξήθηκε η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη. Η μικρή αυτή αλλαγή επιβεβαιώθηκε και με σχετική ανάρτηση στην σελίδα του αμερικανικού προϊόντος και στο Twitter και μόλις τα νέα διαδόθηκαν, ένα κύμα αρνητικών σχολίων χτύπησε τα σόσιαλ μίντια, με τους καταναλωτές να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά πριν καλά καλά προλάβουν να δοκιμάσουν τη νέα εκδοχή.
«Θεέ μου, αλλάζουν τη συνταγή της #Nutella!!!», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, προσθέτοντας: «Όχι: Πώς τολμούν! Μην πειράζετε τη ζάχαρη και το κακάο».
Η αλλαγή στη συνταγή δημοσιοποιήθηκε αρχικά την περασμένη εβδομάδα από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών του Αμβούργου, που παρατήρησε μια διαφοροποίηση στο χρώμα του προϊόντος, που έγινε πιο «ανοιχτό». Ελέγχοντας στη συνέχεια τα συστατικά, παρατήρησαν πως η ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη είχε αυξηθεί στο 8,7%.
«Το κακάο υποχώρησε στη λίστα των υλικών. Δεδομένου ότι το χρώμα της είναι πλέον πιο ανοιχτό, εκτιμούμε ότι προστέθηκε περισσότερο γάλα σε σκόνη, σε βάρος του κακάο», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Ferrero, η ιταλική εταιρεία που παράγει τη Nutella, αρνήθηκε ότι μείωσε τα ποσοστά του κακάο στη συνταγή της, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να περιοριστεί η …οργή των καταναλωτών.
«Η Nutella είναι ήδη αρκετά γλυκιά» έγραψε χρήστης του Twitter, ενώ άλλο tweet εκφράζει την απορία «Μα γιατί να αλλάξεις κάτι που δεν έχει κανένα πρόβλημα; Γιατί;;».
Αφορμή για τη δημιουργία της Nutella στάθηκε η έλλειψη κακάο, που υπήρχε στην Ιταλία, μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ζαχαροπλάστες της εποχής έπρεπε να επιστρατεύσουν όλη τη δημιουργικότητά τους για να καλύψουν αυτή την έλλειψη και τότε, ο Πιέτρο Φερέρο, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το συγκεκριμένο άλειμμα, χρησιμοποιώντας φουντούκια, ζάχαρη και λίγο κακάο.