Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Φτιάχνουμε σοκολατένια κεράσματα – Πώς γίνονται τα «ραγισμένα» μπισκότα

Φτιάχνουμε σοκολατένια κεράσματα – Πώς γίνονται τα «ραγισμένα» μπισκότα

0
Φτιάχνουμε σοκολατένια κεράσματα – Πώς γίνονται τα «ραγισμένα» μπισκότα

Η μικρή κίνηση πριν το φούρνισμα που δημιουργεί το ιδιαίτερο αυτό οπτικό αποτέλεσμα

Θα τα έχετε δει σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Λέγονται crinkles και είναι μπισκότα, συνήθως σοκολατένια, αλλά και σε παραλλαγές λεμονιού ή βανίλιας, που ξεχωρίζουν για τη χαρακτηριστική τους όψη: η επιφάνειά τους δείχνει «σκασμένη» και «ραγισμένη» με μια αχνή επικάλυψη από ζάχαρη άχνη. Η όψη τους ξεγελάει, καθώς τα κάνει να δείχνουν «άγρια», ξερά και αφυδατωμένα, ενώ στην πραγματικότητα τα μπισκοτάκια αυτά είναι μαλακά και λιώνουν στο στόμα αφήνοντας πλούσια αίσθηση σοκολάτας. Επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα κουβερτούρας, που χαρακτηρίζει την τελική τους γεύση, διαλέξτε μια ποιοτική, δυνατή κουβερτούρα που να σας ικανοποιεί και ως προς το βαθμό γλυκύτητάς της.

Το μυστικό για να πετυχει κανείς την «τσακισμένη» όψη των μπισκότων είναι να τα πασπαλίσει με μπόλικη άχνη ζάχαρη πριν τα βάλει στο φούρνο. Καθώς τα μπισκότα ανοίγουν με το ψήσιμο, δημιουργούνται οι «ρωγμές», που γίνονται ακόμη πιο ευκρινείς λόγω της χρωματικής αντίθεσης (λευκή ζάχαρη, σοκολατένια ζύμη). Τα μπισκότα αυτά είναι πιο νόστιμα τη μέρα που τα ψήνετε, αλλά αν μείνουν κάποια μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μια δυο μέρες ακόμη. Με τη συνταγή που ακολουθεί θα βγάλετε γύρω στα 35 μπισκοτάκια.

Συνταγή για crinkles με κουβερτούρα (σοκολατένια μπισκοτάκια)

Υλικά: 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 55 γρ. ανάλατο βούτυρο, 230 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη, 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά, 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 110 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση: Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το κρύο μείγμα κουβερτούρας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο όσο χρειαστεί, ώστε να πλάθεται σε μπαλάκια. Σε ρηχό σκεύος ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια έως (2,5 εκ.) και κυλάτε κάθε μπάλα στην άχνη, ώστε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 8′ με 10′ (να σφίξουν ελαφρώς εξωτερικά, αλλά στο κέντρο να παραμένουν μαλακά). Τα βγάζετε από το φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.