Αρχική Featured Επτά λαχταριστές, φθινοπωρινές μακαρονάδες

Επτά λαχταριστές, φθινοπωρινές μακαρονάδες

0
Επτά λαχταριστές, φθινοπωρινές μακαρονάδες

Το σπανάκι, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, η κρέμα γάλακτος, αλλά και το κοτόπουλο ή το μπέικον πρωταγωνιστούν σε πεντανόστιμα πιάτα με ζυμαρικά που θα φτιάχνουμε και θα ξαναφτιάχνουμε τους ερχόμενους μήνες.

Συνταγή για μακαρονάδα με σπανάκι, μανιτάρια και κουκουνάρι

Υλικά: 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 16-20 μανιτάρια κομμένα στη μέση ή σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πακέτο λιγκουίνι, 1 φλιτζάνι κρέμα μαγειρικής, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι, 1/2 κύβος ζωμού κοτόπουλου, 2 φλιτζάνια baby σπανάκι, 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση: Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους αλλά μην τα ξεπλύνετε με κρύο νερό, αφού τα σουρώσετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 2′ (μην το αφήσετε να μαυρίσει). Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μαύρο πιπέρι, τον κύβο ζωμού κοτόπουλου και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 4′-5′, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα τους, τα περιχύνετε με την κρέμα μανιταριών-τυριού και τα ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα. Προσθέτετε το baby σπανάκι και το ανακατεύετε κι αυτό με τη ζεστή σάλτσα και τα ζυμαρικά. Σε μικρό τηγάνι, καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε δυνατή φωτιά χωρίς λιπαρή ύλη, να πάρει χρώμα. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με το καβουρντισμένο κουκουνάρι και λίγο έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι, αν θέλετε.

Συνταγή για τοσκανέζικο κοτόπουλο με ζυμαρικά, σπανάκι και κρεμώδη σάλτσα

Φανταστική ιδέα για ιταλιάνικο κοτόπουλο μαγειρεμένο με τον τρόπο της Τοσκάνης με πλούσια κρεμώδη σάλτσα από σπανάκι, μπέικον και ντομάτα. Πατήστε εδώ για τη συνταγή.

Συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια, κρεμμύδια και πιπεριές Φλωρίνης

Μια πλούσια «μακαρονάδα» που δεν έχει ανάγκη το κρέας ή τον κιμά για να ενισχυθεί σε γεύση και αρώματα. Τη δουλειά την κάνουν όλη τα λαχανικά.

Ταλιατέλες με μανιτάρια, κρεμμύδια και πιπεριές Φλωρίνης

Ταλιατέλες με σάλτσα μπρόκολου, ζαμπόν και μπλε τυριού

Συνταγή για ταλιατέλες με σάλτσα μπρόκολου, ζαμπόν και μπλε τυριού

Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο πιάτο με ζυμαρικά με την «παρηγορητική» γεύση κρέμας γάλακτος και τo πικάντικο άγγιγμα του μπλε τυριού, ό,τι χρειάζεσαι ένα φθινοπωρινό βράδυ που γύρισες αποκαμωμένος/η στο σπίτι. Πατήστε εδώ για τη συνταγή.
Εικόνα: ©ICookGreek

Συνταγή για μακαρονάδα φούρνου

Χορταστική μακαρονάδα με σαλάμι και μπόλικο τυρί. Δείτε πώς γίνεται πατώντας εδώ.

Συνταγή για καρμπονάρα

H πλούσια, καπνιστή γεύση του μπέικον, ιδανική για τις πιο κρύες μέρες, κυριαρχή στην πιο δημοφιλή μακαρονάδα, μαζί με αυτή του κιμά. Πατήστε για την ιταλιάνικη συνταγή της (χωρίς κρέμα γάλακτος) εδώ.

Συνταγή για χυλοπίτες με κοτόπουλο και κρέμα

Χορταστικό, γρήγορο και άκρως …παρηγορητικό το πιάτο αυτό με την πλούσια λευκή σάλτσα. Θα βρείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.