Χριστίνα Τσαμουρά

Χριστίνα Τσαμουρά

 

 

Όνομα: Χριστίνα Τσαμουρά
Γεννήθηκε: στην Αθήνα το 1969.
Μεγάλωσε: Εκ των πραγμάτων.
Σπούδασε: Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με το μαμαδίστικο σκεπτικό ότι ένα πτυχίο ΑΕΙ δε χάνεται ποτέ και έκτοτε ψάχνει να βρει πού στα κομμάτια το έβαλε.
Συνεργασίες: Πριν εμπλακεί με το χώρο της γεύσης, του φαγητού, των μαγειρεμάτων και των σόσιαλ μίντια είχε εργαστεί ως εσωτερική συντάκτρια/επιμελήτρια/διορθώτρια σε εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης. 
Από το 1994 και ως το 2008 εργάστηκε και συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Δραγούνη και στη συνέχεια του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων, ως συντάκτρια αρχικά και αρχισυντάκτρια στη συνέχεια του περιοδικού «Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής». Έχει δουλέψει πολλά από τα projects που ανέλαβε το περιοδικό για λογαριασμό οργανισμών, φορέων και εταιρειών τροφίμων μεταξύ των οποίων οι ΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, ΦΑΓΕ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΟΣ, ΠΑΣΣΑΛΗΣ κ.ά. από το 1996 μέχρι σήμερα.
Υπεύθυνη δημοσιογραφικού: Υπήρξε υπεύθυνη της δημοσιογραφικής ομάδας που ανέλαβε την ενημέρωση των παραγωγών για τις ειδικές σημάνσεις πιστοποιημένης ποιότητας (βιολογικά προϊόντα, ΠΟΠ, ειδικές εκτροφές κ.λπ.) σε σχετικό έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το ΥΠΑΤ.
Από το 2008 ως σήμερα: Δημιούργησε με την Κωνσταντίνα Αθανασίου την ICookGreek ΕΠΕ και διεύθυνε -όντας ταυτόχρονα μέλος της συντακτικής τους ομάδας- τα έντυπα I Cook Greek αλλά και On Air, το περιοδικού της Olympic Air, πριν η τελευταία πουληθεί. Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε να εισάγει το www.icookgreek.com στο χώρο των social media (με έμφαση στο Facebook) εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και την καθημερινή ενημέρωσή του site -πρότζεκτ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ενδιαμέσως δημιούργησε για τα καταστήματα Cook-Shop το Cook-Shopper. Παράλληλα επιμελήθηκε για λογαριασμό των καταστημάτων Παρουσίαση την έντυπη τριμηνιαία έκδοση Homepages. Από το 2018 και έπειτα εργάζεται ταυτόχρονα στα newrooms ειδησεογραφικών ιστοσελίδων ως εσωτερική συντάκτρια, ενώ συνεργάζεται τακτικά με την εταιρεία 4Share.σε πρότζεκτ ψηφιακού μάρκετινγκ και όχι μόνο.
Από τηλεόραση;
 Συνεργάζεται με τη Laika Production για τη δημοσιογραφική έρευνα και σύνταξη της σειράς ντοκιμαντέρ «Κλεινόν άστυ - Ιστορίες της πόλης» που προβάλλεται στην ΕΡΤ2 και ανεβαίνει εν συνεχεία στο ertfilx.