Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Γλάσο για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα – Δύο τρόποι να το φτιάξετε

Γλάσο για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα – Δύο τρόποι να το φτιάξετε

0
Γλάσο για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα – Δύο τρόποι να το φτιάξετε

«Χριστουγεννιάστε» τα μπισκοτάκια με κλασικό γλάσο ρουαγιάλ ή ζάχαρης-βουτύρου. Αφήστε το λευκό ή αν θέλετε χρωματίστε το.

Τα μπισκότα που στολίστικαν με γλάσο δείχνουν πιο γιορτινά. Το γλάσο ρουαγιάλ σφίγγει απόλυτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπισκότα που θα μπουν σε κουτιά, σακουλάκια και άλλες συσκευασίες.

Συνταγή για γλάσο ρουαγιάλ

Υλικά: 60 γρ. ασπράδι αυγού (αντιστοιχεί σε δύο αυγά μεγάλα), 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (330 γρ.), κοσκινισμένη

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια του αυγού με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει το γλάσο τη σωστή πυκνότητα. Απλώνετε το γλάσο άμεσα στα γλυκίσματά σας καθώς όσο στεγνώνει σκληραίνει.

Πότε έχει το γλάσο σωστή πυκνότητα: Με ένα μικρό μαχαιράκι απλώνετε γλάσο ως την άκρη ενός μπισκότου. Αν το γλάσο τρέξει, προσθέστε λίγη ακόμη άχνη να το πήξετε περισσότερο. Αν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νερό να το αραιώσετε.

Tip. Αν αποφεύγετε για ευνόητους λόγους τα ωμά αυγά, προμηθευτείτε παστεριωμένο ασπράδι αυγού, που πλέον το βρίσκει κανείς σε όλα τα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.

Το γλάσο ζάχαρης-βουτύρου είναι πιο μαλακό από το γλάσο ρουαγιάλ. Σταθεροποιείται χωρίς να σφίγγει ποτέ τελείως. Το απλώνετε σε κρύα μπισκότα και πασπαλίζετε αν θέλετε με χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα.

Συνταγή για γλάσο ζάχαρης-βουτύρου

Υλικά: 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας, 3 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση: Κοσκινίζετε την άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε με το μίξερ ώσπου να ομοιογενοποιηθούν και να αποκτήσουν υφή γλάσου.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με χρωματιστό γλάσο ζάχαρης

Μοιράστε γλάσο σε ξεχωριστά μπολ και προσθέστε σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Βυθίστε τα μπισκότα μέχρι τη μέση σ’ αυτά ή απλώστε τα στην επιφάνεια των μπισκότων με πινέλο.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.