...διαβάζοντας την Ελευθεροτυπία της Μογγολίας

Ηλίας Φουντούλης

Ο Ηλίας ισχυρίζεται πως είναι ένα τρένο μυστήριο, με κουπιά να εξέχουν από τα παράθυρα, και λέει πως αν ήταν παγωτό θα είχε γεύση πευκοβελόνα!  Έχει καταγωγή από Ικαρία και Αρκαδία αλλά μεγάλωσε στα κοσμοπολίτικα Πατήσια.
Σπούδασε Γεωπονία και Ζωική Παραγωγή στο παγωμένο Aberdeen αλλά έμπλεξε με το ΔΟΑΤΑΠ, τα ταξίδια, το φαγητό, τις φωτογραφίες και τα κείμενα. 
Ξεκίνησε την καριέρα του στην εκπομπή Εικόνες του Alpha ενώ τα πρώτα του γραπτά δημοσιεύτηκαν στο Traveller’s Ιcons. Από τότε έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έχει γράψει για πολλά περιοδικά άρθρα ταξιδιών και γαστρονομίας. 
Σήμερα γράφει για το i Cook Greek, τη μεγάλη του αδυναμία, και το Olive, ενώ βοηθάει και στην αρχισυνταξία της εκπομπής Chef στον Αέρα του Σκάι. Όταν προλαβαίνει διαβάζει λογοτεχνία τρόμου και γράφει διηγήματα που νομίζει ότι είναι τρομακτικά, ενώ στην πραγματικότητα τρομακτικό είναι το πόσο κακογραμμένα είναι.
Στάθηκε πολύ τυχερός και κατάφερε να ταξιδέψει σε 40 χώρες παρά κάτι, αλλά δεν βάζει καμία δίπλα στη Μογγολία και την Αργεντινή, κάθε μια για τους δικούς της λόγους.
Έχει όνειρο ένα ταξίδι στην Κεντρική Αφρική και τα νησιά του Ειρηνικού και θεωρεί δεδομένο ότι θα προλάβει να πάει…   Άλλωστε ούτε τα –άντα δεν έχει πατήσει ακόμα. Είναι μόλις 29 χρονών και 38 μηνών.