Αρχική Blogs Donkey and the carrot

Donkey and the carrot

0
Donkey and the carrot

Το donkeyandthecarrot.blogspot.com με μια γρήγορη ματιά το κατατάσσεις στην κατηγορία των food blogs.

Το donkeyandthecarrot.blogspot.com με μια γρήγορη ματιά το κατατάσσεις στην κατηγορία των food blogs. Όμως, ψάχνοντάς το λίγο καλύτερα, ανακαλύπτεις πως η δημιουργός του, Φοίβη Γκέλερ, εκτός από το φαγητό, αναζητεί την ευχάριστη γεύση της ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις. Και τη βρίσκει!

Όπως φανερώνει και ο τίτλος του, που είναι εμπνευσμένος από τη γνωστή ιστορία του γαϊδάρου που προσπαθεί να πιάσει το καρότο, η συντάκτριά του Φοίβη Γκέλερ αναζητεί την όμορφη πλευρά των πραγμάτων με αφορμή το κυνήγι της ευτυχίας, και ό,τι ενδιαφέρον βρίσκει στο δρόμο της το μοιράζεται με τους αναγνώστες της – είτε πρόκειται για συνταγές μαγειρικής είτε για διακόσμηση είτε για τέχνη είτε για ταξίδια είτε για χειροποίητες κατασκευές είτε για απλές και έξυπνες ιδέες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο γλυκιά. Της υποβάλαμε 6 ερωτήσεις στην προσπάθειά μας να τη γνωρίσουμε καλύτερα, κι αυτή για να μας ευχαριστήσει, μας έκανε δώρο την αγαπημένη της συνταγή. Γιατί οι σωστοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

1. Πώς σου φαίνεται όλη αυτό το hype που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη μαγειρική; Έπαιξε ρόλο στο να ανοίξεις ένα blog με βασικό αντικείμενο του «φαγητό»; Δεν έχει πια σημασία αν είναι τάση ή μόδα η μαγειρική. Θεωρώ καλό που επιστρέψαμε στην κουζίνα. Προσωπικά, πρώτα υπήρξα food lover και μετά food blogger. Περνούσα πολλή ώρα στην blogoσφαιρα και αποφάσισα να κρατήσω ένα αρχείο με όλα όσα μου κάνουν… κλικ. Kάπως έτσι ξεκίνησε το Donkey and the Carrot!

2. Αν σου έλεγα να επιλέξεις μεταξύ ενός υπερ-μοντέρνου gourmet εστιατορίου στο penthouse ενός ουρανοξύστη στο Τόκιο, για παράδειγμα, και μιας πετρόκτιστης παραδοσιακής ταβέρνας ενός απομονωμένου χωριού στην κορφή του Παρνασσού, τι θα διάλεγες και γιατί; Μου αρέσουν οι γκουρμεδιές και η όλη ατμόσφαιρα ενός γκουρμέ εστιατορίου, αλλά νομίζω ότι η απλότητα ενός γνήσιου ελληνικού πιάτου σε ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον μου ταιριάζει πολύ περισσότερο. Πιστεύω ότι μια πλούσια χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο ή ένα πιάτο με χοχλιούς μπουμπουριστούς κερδίζουν με διαφορά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από την απλότητα.

3. Διάβασα στο blog σου πως μια φωτογραφία σου αναδημοσιεύτηκε στο Tastespotting, που είναι ένα από τα διασημότερα food-photo portals στον κόσμο. Για ποιο λόγο σου αρέσει να φωτογραφίζεις τα φαγητά που μαγειρεύεις; Πόσο σημαντική πιστεύεις πως είναι η εικόνα ενός πιάτου; Αν υπήρχε τρόπος να δείχνει το μπρόκολο τόσο ελκυστικό όσο ένα ζουμερό χάμπουργκερ, νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα τρεφόταν υγιεινά. Όταν πεινάς, θα φας οτιδήποτε. Αν όμως δεις μια προκλητική φωτογραφία ενός φαγητού, θα θες να φας το συγκεκριμένο φαγητό! Με τα μάτια επιθυμούμε. Ακόμη κι ένα μπρόκολο. Όπως γίνεται και με τον έρωτα, μέχρι να το απομυθοποιήσεις, περνάς καλά μαζί του.

4. Ποια υλικά δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου και γιατί; Μακαρόνια. Γιατί μπορώ να ζω μόνο με αυτά και γιατί σε μισή ώρα τρως. Κοτόπουλο. Γιατ ί σου δίνει πολ λές εναλλακτικές. Τυριά. Γιατί όλα αλλάζουν μαζί τους. Και όλα τα μπαχαρικά. Γιατί φαγητό χωρίς μπαχαρικό δε βγάζει νόημα.

5. Ποια είναι η αγαπημένη σου αμαρτωλή απόλαυση, δηλαδή ποιο είναι το αγαπημένο σου junk food; Cheeseburger με τηγανιτές πατάτες, πολλές μαγιονέζες και coca cola… light!

6. Τι ήταν το πιο πρόσφατο πράγμα που έφτιαξες με τα χέρια σου (εκτός από φαγητό); Έφτιαξα έναν δίσκο με βάση, για γλυκά, από ένα ρολό για καλώδια που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι. Βγήκε πολύ εντυπωσιακό και μη φανταστείτε ότι παιδεύτηκα και ιδιαίτερα!

7. Θα μοιραστείς με το κοινό της I cook greek την αγαπημένη σου συνταγή;

Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ!

Δείτε την συνταγή: http://www.icookgreek.gr/Συνταγές/Γλυκίσματα/item/μπισκότα-με-μαύρη-σοκολάτα-και-χοντρό-θαλασσινό-αλάτι

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com