Αρχική Ιστορίες « …Unforgettable in every way and forever more, that’s how you’ll stay…»

« …Unforgettable in every way and forever more, that’s how you’ll stay…»

0
« …Unforgettable in every way and forever more, that’s how you’ll stay…»

Ποιο συναίσθημα, άραγε, να κυριεύει τους επισκέπτες της πόλης μια τόσο όμορφη ημέρα;

Περπατούσα από το πρωί στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας και ανακάλυπτα για άλλη μια φορά πόσο όμορφη είναι αυτή η πόλη. Ήταν το πρώτο ηλιόλουστο Σάββατο μετά το δύσκολο χειμώνα που πέρασε, κι ακριβώς τη στιγμή που αναρωτιόμουν ποιο συναίσθημα, άραγε, να κυριεύει τους επισκέπτες της πόλης μια τόσο όμορφη ημέρα, η απάντηση δόθηκε διά στόματος του «βασιλιά» Nat Cole, από τα ηχεία ενός καταστήματος στη Μητροπόλεως.

Unforgettable, λοιπόν, η ημέρα… unforgettable και η βόλτα στο κέντρο, γεμάτη επιθέσεις ενός ευφάνταστου μείγματος αρωμάτων καλού και κακού γούστου, αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού, design και kitch επιλογών, σπουδαίας και απαράδεκτης αρχιτεκτονικής, υποδειγματικά καθαρού Μετρό και απαράδεκτα βρόμικων δρόμων, παγωτού με γιαούρτι αλλά και κεμπάπ με γιαούρτι…

Τα ηχεία που υπέδειξαν τον τίτλο της στήλης, ανήκουν στο «Butlers», ένα κατάστημα ειδών οικιακής χρήσης που δε νομίζω ότι εύκολα θα ξεκολλήσετε από μέσα χωρίς να έχετε αγοράσει κάτι. Θα βρείτε χρηστικά αντικείμενα που ενώ είναι cozy, εμπεριέχουν ισχυρές δόσεις art design και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά φιλικές. Το ανακάλυψα πριν δύο χρόνια, μόλις είχε ανοίξει, και νομίζω ότι είναι ένας λόγος να εκτραπείς από την πεπατημένη οδό και να κατέβεις από το Σύνταγμα προς το Μοναστηράκι από τη Μητροπόλεως.

Θα σας συμβούλευα, αν έχετε ξεκινήσει να κατεβαίνετε από την Ερμού, να κάνετε αριστερά στη Φωκίωνος και -δήθεν τυχαία- να βρεθείτε έξω από το «Cake». Καθίστε για τον πρώτο καφέ της μέρας και μοιραστείτε με την παρέα σας οποιοδήποτε από τα cake της βιτρίνας, καθώς ένα κομμάτι είναι υπεραρκετό για δύο. Εγώ, που καμία σχέση δεν έχω με την εγκράτεια, εκμεταλλεύομαι την ευγένεια και τη διακριτικότητα των παιδιών που έχουν το μαγαζί και παραγγέλνω όσα αντέχω να δοκιμάσω. Chocolate fudge, Lemon tarts, Carrot cakes, Apple pies! Ούτως ή άλλως, ό,τι δεν καταφέρεις να καταναλώσεις -γεγονός πολύ πιθανό αφού οι μερίδες είναι τεράστιες- το παίρνεις σε πακετάκι και το τρως την επόμενη μέρα. Για σένα μιλάω, γιατί στο δικό μου σπίτι κανένα τέτοιο γλυκό δε ζει ως την επαύριο…

Κι επειδή δώρα κατέβηκες να αγοράσεις, κι επειδή είναι Πάσχα, κι επειδή ο Βαγγελάκης και ο Θοδωρής, ως κανονικά βαφτιστήρια, εκτός της πνευματικής σχέσης με το νονό συντηρούν και την άλλη, τη φυσιολογική τού «δε θέλω δώρο, αλλά τι μου πήρες;», γι’ αυτό ήρθε η ώρα να μπεις στο παιχνιδοπωλείο «Toys of the world». Μακριά από τη λογική των σούπερ μάρκετ παιχνιδιών που έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, οι ιδιοκτήτες Κρίστι και Θοδωρής θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις πρωτότυπα και διαφορετικά δώρα με διάθεση παιχνιδιάρικη. Κούκλες, μάπετς, παζλ, επιτραπέζια, κατασκευές, όλα ενδελεχώς επιλεγμένα με παιδική ματιά, αποφεύγοντας τον άλλο μεγάλο κίνδυνο: της ικανοποίησης των γονιών και όχι της πιτσιρικαρίας!

Αν πάλι τα δωράκια σας απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, τότε -μόνο για ελάχιστες ακόμη μέρες- θα μπορεί κανείς να βρει τα δημιουργήματα του Κωνσταντίνου Μπούκουρα στο κέντρο της Αθήνας. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε τι μπορεί να φτιάξει ένας ευφυής δημιουργός που «πιάνει» το χέρι του, με πρώτες ύλες άχρηστα πλέον ανταλλακτικά αργαλειών, όπως σαΐτες, χτένια, καρούλες και μασούρια! Από ξύλινα αυτοκίνητα, αεροπλάνα και τρένα έως μπιζουτιέρες και από τιρμπουσόν και κηροπήγια έως φωτιστικά. Είναι βέβαιο ότι αν συναντήσετε αυτές τις μετασκευές σε κάποια αντικερί, θα σας κοστίσουν πολλαπλάσια χρήματα, οπότε βιαστείτε διότι ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται να μεταφέρει το εργαστήριό του στην Πάτμο! Αξιοσημείωτο είναι ότι στον επάνω όροφο του καταστήματος υπάρχουν αρκετά υλικά που απευθύνονται στους επίδοξους πελάτες – δημιουργούς. Προμηθευτείτε τα, χαλαρώστε στο μπαλκονάκι σας και δημιουργήστε με την ησυχία σας!

Για τους ρομαντικούς και τους λάτρεις των vintage, τη λύση την ανακάλυψα στο Μοναστηράκι σε μια στοά κάθετη στην Ηφαίστου, καθ’ υπόδειξη μιας αναγνώστριας, της Ελένης Β. Το mail ήταν λιτό και σαφές: «Ψάξε για τον Ζαχαρία και θα με θυμηθείς». Έχω περάσει πολλές φορές απ’ έξω αλλά δεν είχα εντοπίσει ότι στο βάθος της στοάς κρύβονται τόσα σπάνια βινύλια, άλλα μεταχειρισμένα και σε τιμές «αστείες» και άλλα του κουτιού και σε τιμές «συλλεκτικές». Κι επειδή οι συμπτώσεις δε με αφήνουν ποτέ αδιάφορο, μόλις έπεσα επάνω στο βινύλιο του Nat King Cole με το Unforgettable, το αγόρασα μόνο 5€, χωρίς δεύτερη σκέψη κι ας μην έχω πικ απ!

Η άνοιξη δεν είναι απλώς μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Είναι ήλιος, ευχάριστες θερμοκρασίες, έρωτας, ψυχρούλα τα βράδια, βόλτες, κι άλλες βόλτες, χαμόγελα, ανθοφορία, Ζιρτέκ, πλανόδιοι μουσικοί, κοντομάνικα και μίνι φούστες. Οπότε λέω και φέτος να περάσω αξέχαστα! Freddie στη διαπασών, λοιπόν… «Tonight I’m gonna have myself a real good time / I feel alive and the world it’s turning inside out / Yeah! I’m floating around in ecstasy / So don’t stop me now don’t stop me / ‘Cause I’m having a good time, having a good time»

Butlers, Μητροπόλεως 43, 210-3236591, www.butlers.de
Cake,
Ερμού & Φωκίωνος 4, 211-1828720, www.cake.gr
Toys of the world,
Ερμού & Αιόλου 15, 210-3213087
Κωνσταντίνος Μπούκουρας
, Αγ. Ειρήνης 3, 6945-828120
Ζαχαρίας,
Ηφαίστου 20, 210-3245035

@: [email protected] (εκφραστείτε ελεύθερα εδώ, χωρίς αιδώ! Στείλτε σκέψεις, ιδέες, διαφωνίες, φωτογραφίες…)

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.